Treasure’s Quickstep (Roepnaam Quickstep of Quicky)

Ras: Half arabier

Geboren: 8 mei 1995

Stokmaat: 136,5 cm

Favoriet: Springen en racen in het bos

Max. gewicht ruiter: 60 Kg*

Ik ben Quickstep. Ik ben half Arabier. Ondanks mijn leeftijd ben ik nog zeer kwiek! Het duurde even voor ik mijn wilde haren kwijt was. Ik pas in de les soms de bakkaboutertechniek toe. Dat is een geheime techniek. Nu ik wat ouder ben, ben ik een stuk rustiger dan vroeger en ben een geweldige leerpony voor kleine kinderen. In de omgang ben ik echt een schatje. Met voltige ben ik ook zéér voorbeeldig.

Maar bij een lekkere buitenrit komt het arabieren bloed in mij weer boven borrelen en race ik iedereen er uit als ik de kans krijg. Als het even kan doe ik het in de les lekker rustig aan, maar met wat aanmoediging kan ik een knappe dressuurproef laten zien! Ik ben dol op springen, daar heb ik echt geen aanmoediging voor nodig, ik vlieg als het aan mij ligt. Door de wol geverfd zoals dat dan heet 🙂

Inmiddels ben ik met pensioen! ik sta nog wel op de club om lekker te worden geborsteld.

We zoeken voor Quickstep (geheel volgens traditie eerst binnen de eigen gelederen) een pensioenadres. Heb je een gouden plekje voor onze trouwe boef ? stuur even een mailtje naar het secretariaat van de club!

*waarom een maximaal gewicht van de ruiter? Op basis van stokmaat, gewicht, conditie en lichaamsbouw van de pony is het maximaal gewicht van de ruiter bepaald. Dat komt grofweg neer op ruiter en harnachement samen maximaal 20% van het gewicht van het dier.  Bij voltige word een andere draagkrachtberekening toegepast (ivm andere drukpunten en gewichtsverdeling). Wij gebruiken dit als richtlijn om het welzijn van onze dieren te waarborgen.