Moonlight

Geboren: 28 April 2011

Favoriet: buitenrit, voltige

Stokmaat: 163 cm

Max. gewicht ruiter: 85 Kg

Ik ben Moonlight. Ik kom uit België. Ik ben vermoedelijk een Belgisch warmbloed. Ik vond een galop in de bak eerst best moeilijk. Inmiddels kan ik qua dressuur al behoorlijk lopen en ik ben in de leer als voltige paard. De juiste balans vinden vond ik wat lastig, maar dat gaat inmiddels heel aardig. Van al dat gedoe op mijn rug kijk ik niet meer op.

Bij buitenritten ben ik heel relaxed, ik schrik niet zo snel en hoef niet zo nodig de eerste te zijn. Springen gaat mij makkelijk af en ik heb dan ook wat uitdaging nodig om niet stappend over de hindernissen te gaan. Mijn ruiter moet dan wel alert zijn want ik ontwijk soms ook graag de hindernis. In de omgang ben ik lekker makkelijk. Ik vind poetsen heerlijk.

*waarom een maximaal gewicht van de ruiter? Op basis van stokmaat, gewicht, conditie en lichaamsbouw van de pony is het maximaal gewicht van de ruiter bepaald. Dat komt grofweg neer op ruiter en harnachement samen maximaal 20% van het gewicht van het dier.  Bij voltige word een andere draagkrachtberekening toegepast (ivm andere drukpunten en gewichtsverdeling). Wij gebruiken dit als richtlijn om het welzijn van onze dieren te waarborgen.