Blessington Ginger (roepnaam Ginger)

Ras: Connemara

Geboren: 2007

Stokmaat: 142 cm

Favoriet: Barrelrun en buitenrit

Max. gewicht ruiter: 68 Kg *

Ik ben Ginger. Ik ben een slank gebouwde maar rasechte Connemara. Oorspronkelijk was ik getraind voor Western rijden en barrelruns. Ik ben enorm wendbaar en reed op pittig niveau met westernwedstrijden mee.  Bij de Veldruiters moest ik meer een allrounder worden. Al die nieuwe rijtechnieken zoals dressuur en springen vind ik wel eens lastig maar ik vertrouw mijn ruiter en probeer stoer te blijven en doe dan braaf wat er van mij gevraagd word.

Bij buitenritten pas ik mij aan aan mijn ruiter. Wil je lekker hard dan kan dat geregeld worden, ik vind het heerlijk om helemaal los te gaan en voluit te galloperen. Maar vind je het spannend dan houd ik mij in.

*waarom een maximaal gewicht van de ruiter? Op basis van stokmaat, gewicht, conditie en lichaamsbouw van de pony is het maximaal gewicht van de ruiter bepaald. Dat komt grofweg neer op ruiter en harnachement samen maximaal 20% van het gewicht van het dier.  Bij voltige word een andere draagkrachtberekening toegepast (ivm andere drukpunten en gewichtsverdeling). Wij gebruiken dit als richtlijn om het welzijn van onze dieren te waarborgen.