Corona maatregelen

Corona maatregelen
Beslissingen van het bestuur n.a.v. Corona maatregelen overheid.

Zie actuele informatie RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

18  December

Hier onderstaande de belangrijkste nieuwe punten na de persconferentie van 18-12:

  • Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.. Dit betekent dat er extra lessen gecreëerd gaan worden. Hoe wij de lessen gaan indelen voor leden vanaf 18 jaar word nog naar gekeken en overlegt met instructie. Hier komen wij zo snel mogelijk op terug. houd de Fello app dus goed in de gaten.

 

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten, zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Het is wel belangrijk dat er ouders in de buurt zijn wij vragen dan ook om met maximaal 1 ouder of verzorger per kind mee te gaan naar de les! Of overleg even met andere ouders dat jullie een ‘shift’ creëren per les. Maar laat de instructie nooit alleen met alle kinderen!!!!

 

  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

 

  • Er geldt een verplichte sluiting voor horeca en sportkantines. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten. Dus ook niet even een kopje koffie en/of thee om buiten op te drinken.

 

  • Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan.

 

  • Vrij rijden: Ga je vrij rijden? schrijf je dan in via de Fello app. Ben je 18 jaar of ouder? Dit mag maar met maximaal 2 personen tegelijk exclusief begeleider. Schrijf je zelf niet voor 4 weken lang in op het zelfde tijdstip maar houd rekening met elkaar. Paardrijden gaat vóór longeren en longeren gaat vóór vrijheidsdressuur en/of los laten van paarden in de bak.

 

Heb je geen les? Dan vragen wij je om thuis te blijven!!  

 

25 November- tot heden

Kinderen t/m 12 jaar oud mogen weer voltigeren.

Kinderen vanaf 12 volgen weer voltige waarbij de ouder-begeleider geen gebruik kan maken van het gebouw (toilet uitgezonderd= zie punt 1)

Kinderen  t/m 19 jaar oud mogen weer paardrijlessen volgen.

Daarvoor gelden wel enkele regels:

1: Kantine blijft gesloten, toilet gebruik kan maar na gebruik zitting en deurklink weer schoonmaken. (ontsmettingsmiddelen worden geregeld door bestuur)

2: er mag maar 1 begeleider mee per kind (dus geen vriendjes, familie, kennissen ed mee). Assistentie bij zadelen en verzorging ed mag, verder 1,5 m afstand tot anderen in acht nemen.

21 Maart 2020:

Rijden mag of dier de benen laten strekken mag, maar stem dit met andere ruiters en de verzorging af. 1 ruiter met 1 begeleider gelijktijdig. Maximaal 1 uur per dag per dier.

Niet rijden indien de verzorging aanwezig is! Meld dit in onze vrijrijden groeps app! Er word hierop strikt gehandhaafd!

Verder zijn alleen mensen toegelaten die de verzorging op zich hebben.

16 Maart:

Voor de leden die lessen is besloten dat er in April géén lesgeld wordt geïnd. Het is nagenoeg onmogelijk om alle gemiste lessen in te halen.

15 Maart.

Wegens de landelijk afgekondigde maatregelen, van 15 maart, omtrent het Coronavirus is ook onze club gesloten voor alle activiteiten! Ten minste tot 6 April.

Zie bericht hier

Een nieuwe rijbak!

Eindelijk een nieuwe rijbak! Na jaren ploegen in een zware rijbak. Rijlessen afzeggen door plassen water of bevroren zand hebben we eindelijk de handen ineen geslagen en gezamenlijk een nieuwe rijbak aangelegd. Dankzij sponsoring van K3 Delta hebben we het juiste zand gekregen en de Rabobank heeft indirect de nieuwe omheining gesponsord en William Kuijpers …

NL Doet dag 2020

NL Doet dag 2020

Net als vorig jaar hebben we ons weer aangemeld bij het Oranje fonds voor NL Doet. Vorig jaar heeft ons clubgebouw een upgrade gehad en die willen we nu ook doorzetten naar de keuken. Voor aanmelding en informatie over de exacte werkzaamheden Hier klikken

*wegens slecht weer gecancelled* Jaarlijkse Midland Hunt 23-02-2020

*wegens slecht weer gecancelled*    Jaarlijkse Midland Hunt 23-02-2020

De Midland Hunt Start vanaf de Veldruiters Molenveld Millingen aan de Rijn.

Maak kennis met de slipjacht: een fascinerende vorm van paardensport

De Midland Hunt is één van de vier bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meutejagende verenigingen in Nederland. De vereniging heeft als doel het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke tradities.

Tradities die terugvoeren naar de jacht op de vos met een meute jachthonden gevolgd door ruiters en amazones. Er wordt niet meer op de vos gejaagd: het spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig mogelijk gebruikt. Bovendien is de jacht in deze vorm diervriendelijk.

Gedurende het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot medio maart, worden er door de Midland Hunt ongeveer 30 slipjachten op verschillende locaties georganiseerd.

PSV de Veldruiters is ook gastheer voor een Midland Hunt.

Open dag 2019

Open dag 2019
Quickstep met voltigegroep. (foto: Lianne van Thiel)

Open dag bij De Veldruiters in Millingen- zo opent hét gemeentenieuws.

Op deze dag kan de bezoeker genieten van diverse demonstraties van dressuur, springen maar ook de voltige groepen zullen een mooi optreden verzorgen. Voor de jonge kinderen bestaat de mogelijkheid om voltige zelf uit te proberen. En er zijn pony ritjes. Aan een hapje en een drankje is ook gedacht. Men kan kennismaken met de paarden en pony’s van de vereniging. Ook de dieren van een aantal leden zijn deze dag te bewonderen.

“Onze veelzijdige pony Quickstep wordt een dag eerder in het zonnetje gezet. Op 22 juni wordt de cheque van de Rabobank clubkascampagne uitgereikt. We weten nog niet hoe groot het bedrag is, maar we bedanken iedereen, die een of twee stemmen uit gebracht heeft voor onze paardensportvereniging.”

‘Spectaculaire demonstraties tijdens de open dag van de Veldruiters Millingen’ – schrijft hét gemeenteblad een dag later 🙂