Geschiedenis

 

Door het beëindigen van de manegeactiviteiten van ‘De Kleverbergh’ in Erlecom eind jaren ‘70, was er in Millingen behoefte ontstaan aan een rijvereniging. Een actieve groep mensen heeft op 21 Januari 1981 de vereniging opgericht.

Aanvankelijk vonden de activiteiten plaats op het terrein van de familie Burgers aan de Crumpsestraat, maar in de loop der tijd ontstond een verschil van inzicht en raakten privébelang en clubbelang met elkaar in conflict. Na een korte (nood)huisvesting bij Theo van der Velden in de Crumpsestraat, heeft de vereniging zich sterk gemaakt voor een eigen plek. Een vestiging bij de Steense Gemeente aan de dijk stuitte op te veel weerstand van de buurtbewoners. Zo is de vereniging in 1994, met medewerking van de gemeente, uiteindelijk terecht gekomen op de huidige locatie aan het Molenveld.

Eigenhandig hebben de leden het terrein geschikt gemaakt voor de beoefening van de paarden- en ponysport, een clubhuis en enkele stallen gebouwd.

Als leden zijn we gezamenlijk eigenaar van de opstallen en de clubpony’s.

Deze verenigingsvorm is uniek in de Nederlandse paardenwereld !! De leden houden gezamenlijk het onderhoud van de stallen en gebouw bij middels een jaarlijkse klusdag. Het gezamenlijk in de benen houden en vernieuwen van de vereniging schept een goede band en sfeer. De jeugd leert spelenderwijs verantwoordelijkheden zoals goede dierzorg en schoonhouden onderhoud van stallen en clubgebouw. Voor de jeugd is tevens veel vrijheid om zelf met ideeën te komen op welk front dan ook. Een fantastische club om voor in te zetten.

Anno 2020:

  • Is de club aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie   (KNHS ).
  • Telt onze club bijna 100 leden.
  • Onze club heeft 7 gekozen bestuursleden waar jong en oud goed in vertegenwoordigd zijn.
  • Onze club heeft ook een jeugdbestuur.
  • We hebben 4 ervaren instructeurs voor het geven van paardrijlessen.
  • Naast de paardrijlessen worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd door en voor onze leden.