Corona maatregelen

Beslissingen van het bestuur n.a.v. Corona maatregelen overheid.

Zie actuele informatie RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

18  December

Hier onderstaande de belangrijkste nieuwe punten na de persconferentie van 18-12:

  • Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.. Dit betekent dat er extra lessen gecreëerd gaan worden. Hoe wij de lessen gaan indelen voor leden vanaf 18 jaar word nog naar gekeken en overlegt met instructie. Hier komen wij zo snel mogelijk op terug. houd de Fello app dus goed in de gaten.

 

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten, zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Het is wel belangrijk dat er ouders in de buurt zijn wij vragen dan ook om met maximaal 1 ouder of verzorger per kind mee te gaan naar de les! Of overleg even met andere ouders dat jullie een ‘shift’ creëren per les. Maar laat de instructie nooit alleen met alle kinderen!!!!

 

  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

 

  • Er geldt een verplichte sluiting voor horeca en sportkantines. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten. Dus ook niet even een kopje koffie en/of thee om buiten op te drinken.

 

  • Het verzorgen en individueel rijden van paarden moet altijd doorgaan omwille van het welzijn van de paarden. Indien nodig voor de veiligheid van de ruiter mag dit onder begeleiding. Publiek is hierbij niet toegestaan.

 

  • Vrij rijden: Ga je vrij rijden? schrijf je dan in via de Fello app. Ben je 18 jaar of ouder? Dit mag maar met maximaal 2 personen tegelijk exclusief begeleider. Schrijf je zelf niet voor 4 weken lang in op het zelfde tijdstip maar houd rekening met elkaar. Paardrijden gaat vóór longeren en longeren gaat vóór vrijheidsdressuur en/of los laten van paarden in de bak.

 

Heb je geen les? Dan vragen wij je om thuis te blijven!!  

 

25 November- tot heden

Kinderen t/m 12 jaar oud mogen weer voltigeren.

Kinderen vanaf 12 volgen weer voltige waarbij de ouder-begeleider geen gebruik kan maken van het gebouw (toilet uitgezonderd= zie punt 1)

Kinderen  t/m 19 jaar oud mogen weer paardrijlessen volgen.

Daarvoor gelden wel enkele regels:

1: Kantine blijft gesloten, toilet gebruik kan maar na gebruik zitting en deurklink weer schoonmaken. (ontsmettingsmiddelen worden geregeld door bestuur)

2: er mag maar 1 begeleider mee per kind (dus geen vriendjes, familie, kennissen ed mee). Assistentie bij zadelen en verzorging ed mag, verder 1,5 m afstand tot anderen in acht nemen.

21 Maart 2020:

Rijden mag of dier de benen laten strekken mag, maar stem dit met andere ruiters en de verzorging af. 1 ruiter met 1 begeleider gelijktijdig. Maximaal 1 uur per dag per dier.

Niet rijden indien de verzorging aanwezig is! Meld dit in onze vrijrijden groeps app! Er word hierop strikt gehandhaafd!

Verder zijn alleen mensen toegelaten die de verzorging op zich hebben.

16 Maart:

Voor de leden die lessen is besloten dat er in April géén lesgeld wordt geïnd. Het is nagenoeg onmogelijk om alle gemiste lessen in te halen.

15 Maart.

Wegens de landelijk afgekondigde maatregelen, van 15 maart, omtrent het Coronavirus is ook onze club gesloten voor alle activiteiten! Ten minste tot 6 April.

Zie bericht hier